Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  
Θεσσαλονίκη, 04-12-12
Αρ. Πρωτ. Α08


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 3/12/2012 δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», άρθρο με τίτλο «Εικόνες ντροπής σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης» που αφορούσε το 40ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Ιωαννίδειος Αστική Σχολή), κατόπιν σχετικού δελτίου τύπου του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύτηκε σε διάφορους δικτυακούς τόπους και ιστολόγια (www.agelioforos.gr, www.gothess.gr, www.ysterografo.gr, www.mynews.gr κλπ) είτε αυτούσιο, είτε με μικρές παραλλαγές όπως η αλλαγή του τίτλου στον Αγγελιοφόρο σε «Παρέμβαση του Δήμου για να σωθεί η Ιωαννίδειος Σχολή ζητούν οι γονείς» ή η παράθεση φωτογραφίας στο www.gothess.gr η οποία ΔΕΝ είναι φωτογραφία από το σχολείο (!!!!!) κλπ.
Το άρθρο αυτό παρουσιάζει εσκεμμένα το 40ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ως ένα χώρο πλήρως εγκαταλειμμένο τόσο από τους αρμόδιους φορείς και όργανα όσο και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
Το 40ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης είναι πράγματι ένα ιστορικό σχολείο και έχει πράγματι προβλήματα – όπως και η πλειοψηφία των Ελληνικών σχολείων σήμερα. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι παρουσιάζει «εικόνες ντροπής».
Ειδικότερα δε πρέπει να ξεκαθαριστεί και να επισημανθούν οι προσπάθειες που κάνει το σύνολο των Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου που εκπροσωπείται από ένα νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο (μόλις 2 μηνών). Ταυτόχρονα δεν αναφέρονται οι ενέργειες που έχουν γίνει και γίνονται κατόπιν αποφάσεων Γενικής Συνέλευσης και όχι ως αποτέλεσμα αυθαίρετης πρωτοβουλίας, για την αποκατάσταση πολλών προβλημάτων και σημαντικών βελτιώσεων του χώρου (πχ. έχουν ληφθεί προσφορές για την αποκατάσταση των άμεσων προβλημάτων σε συνεργασία με την 1η Σχολική Επιτροπή).
Σημειώνεται δε ότι έχει ήδη προγραμματιστεί η 2η Γενική Συνέλευση με βασικό της θέμα την ενημέρωση σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα του Σχολείου μας, την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ως απάντηση στις προσπάθειες και στην επιστολή μας προς τις Δημοτικές Αρχές, και στην λήψη απόφασης για τον τρόπο δράσης του Συλλόγου.

Ανδρέας Θ. Γιαννακογιώργος
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων
40ου Δημοτικού – Ιωαννίδειου Σχολείου Θεσσαλονίκης


1 σχόλιο:

  1. Μπράβο "παιδιά" (γονείς εννοούσα). Συγκινητική η προσπάθεια όλων όσων βοήθησαν και συμμετείχαν (άμεσα ή έμμεσα), στο φετινό, χριστουγεννιάτικο μπαζαάρ... ΜΗΝ πτοείστε από πικρόχολα και κακοπροαίρετα σχόλια και συνεχίστε με την ίδια διάθεση και ενεργητικότητα κι εμείς θα είμαστε πάντα μαζί σας...
    Αναστασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή